40-Dagentijd

Verander je mee?

Wat roept het woord veranderen bij je op? Vaak hoor de dan de verzuchting: ‘Veranderen? Alsjeblieft, er verandert al zoveel! Mag het ook gewoon goed zijn zoals het is?’ Hoe zit het bij jou? Wekt veranderen verwachting? Zin? Een diepe zucht? 

Nu kan veranderen van alles betekenen. Je kunt veranderen van kapsel, interieur of baan. Dan is veranderen een feit. Het kan ook een last zijn, zoals bij de zoveelste reorganisatie op rij. Je kunt verandering zoeken, want dat voorkomt saaiheid. Je kunt er ook onzeker van worden, want hoe vind je de weg in het onbekende nieuwe? 

En dan is er ook nog veranderen vanuit de gedachte van maakbaarheid. Je kent de titels en programma’s vast wel: in zoveel stappen naar meer succes, het ideale gewicht, een bevredigend liefdesleven, efficiënter vergaderen, een betere versie van jezelf. 

Maar hier, in dit project, gaat het om veranderen in Bijbelse zin. Wat in ieder geval opvalt: de Bijbel kent geen stilstand. Ook niet als het om menszijn gaat. Altijd weer wordt de mens bij de hand genomen: kijk, dit is de weg van God. Richtlijnen en leefregels, correcties en vingers op de zere plek. Niet om pijn te doen, niet om macht te laten gelden, niet om ons klein te houden. Wel om ons te doen worden wie we mogen zijn. Wel om ons te wijzen hoe dat gaat: God liefhebben boven alles en de naaste als jezelf. 

In de 40-dagentijd gaan we onderweg naar het feest van de grote verandering. Of eigenlijk: we stappen in een proces van verandering dat al veel eerder begon, een proces dat zijn weerga niet kent! 

We nodigen je van harte uit: Verander je mee? 

Leesrooster: tekst van vandaag

Geen berichten

Podcast ’40 Dagen Hier en Nu’

Vanaf as-woensdag 22 februari biedt 40 dagen hier en nu elke dag een korte podcast. De afwisselende inhoud kan bestaan uit een overdenking, een bijbeltekst, een verdiepingsvraag, een lied of een kort gebed. De podcast is praktisch, inspirerend, bemoedigend en prikkelend en wil je helpen om Jezus te volgen in jouw hier en nu. De podcast is ook zeer geschikt om samen te volgen.

 

Erediensten in de 40-dagentijd