Op zondag 5 november werd in de morgendienst een tijdcollecte gehouden. Met een tijdcollecte vragen wij u om iets van uw tijd te geven aan St. Present Westerkwartier. Misschien kent u St. Present al of heeft u zelfs een keer meegedaan aan een project. Voor diegenen die St. Present Westerkwartier nog niet kennen volgt een korte uitleg.

St. Present wil bemiddelen tussen vrijwilligers die graag willen helpen en mensen die hulp hard nodig hebben.

Onze doelgroep zijn mensen die op of onder de armoedegrens leven. Mensen die zelf geen netwerk en geen middelen hebben om klussen in en om het huis uit te voeren. Hierdoor kan er verwaarlozing ontstaan in en om het huis.
St. Present werft vrijwilligers in kerken, scholen en bedrijven. Deze vrijwilligers gaan aan de slag bij een hulpvrager. De hulpvragen komen bij ons binnen via de professionele hulpverleningsorganisaties. We werken met groepjes vrijwilligers. Op die manier kunnen er grotere klussen aangepakt worden. Met deze tijdcollecte vragen wij u om u aan te melden met een groepje. Dat kan via onze website : www.presentwesterkwartier.nl
U mag ook mailen: info@presentwesterkwartier.nl

In de hal van de kerk liggen A-4tjes waarop u zich ook kunt opgeven. We werken aanbodgericht. Dat houdt in dat de vrijwilliger z’n wensen kenbaar kan maken. Na opgave nemen wij contact met u op om te bekijken wat u kunt doen in Grijpskerk of nabije omgeving. In overleg spreken we af hoeveel tijd u wilt besteden en op welke datum.

U mag als vrijwilliger aangeven welk type klus u het liefste wilt doen. Verschillende type klussen zijn bv. : schilderwerk, vloer leggen, schoonmaken, tuinieren, rommel opruimen en naar de stort brengen. Wat zou het mooi zijn als er groepjes vanuit de ngk Grijpskerk als vrijwilligers aan de slag willen gaan bij dorpsgenoten. De ontmoeting met mensen die heel anders leven dan jezelf is een verrijking. Dankbaarheid is wat je terugkrijgt. Hulpvragers krijgen weer een duwtje in de rug om verder te kunnen met hun leven. Tot zondagmorgen 8 oktober ! Irene van Essen, Coörd. St. Present Westerkwartier