Dorcas Voedselactie: Broodnodig!
Het zijn schokkende cijfers. Wereldwijd heeft 1 op de 10 chronisch honger. De gevolgen van verschillende crisis stapelen zich op. Mensen worden ziek en raken uitgeput. En de toekomst? Die is vaak heel ver weg. In Jemen bijvoorbeeld is het voor 17 miljoen mensen – dat is de helft van de bevolking – onzeker of er vanavond te eten is. Dit vanwege de verschrikkelijke oorlog, onveiligheid en droogte. In Ethiopië zien boeren oogst na oogst mislukken omdat er al tijden geen regen valt. En in Moldavië zijn veel ouders werkloos waardoor er simpelweg geen geld is om eten te kopen voor hun gezin.

Wat doet Dorcas?
Dorcas kent de mensen die het ’t allermeest nodig hebben. De organisatie helpt op alle mogelijke manieren en passen onze hulp aan op de situatie en het land. Bijvoorbeeld in Jemen brengen medewerkers noodvoedselpakketten. Of in Ethiopië worden boeren getraind een nieuw beroep te leren. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van weersomstandigheden. En in Moldavië helpt Dorcas mensen om een eigen kas te plaatsen om groente in te verbouwen en dit te verkopen. Zo staat er nu en later brood op de plank.

Meedoen?
Dorcas roept heel Nederland op om mee te doen met de Dorcas Voedselactie. Ook uw hulp is nodig voor voedsel voor nu en voor een gezonde toekomst. 

Wij doen mee door:

  • te geven met de collecte op Dankdag 1 november die we voor de Dorcas Voedselactie bestemmen.
  • Flyers langsbrengen bij alle gemeenteleden
  • Flyers uitdelen op vrijdag 3 november 2023 bij de Jumbo in Grijpskerk. Hier zoeken we nog vrijwilligers voor. Tussen 8.30 en 16.30.
  • Er is keuze uit verschillende pakketten die betaald kunnen worden via een QR-code of via het overmaken op het rekeningnummer van Dorcas. Alle informatie daarover staat in de flyers.

Ga voor meer informatie naar www.dorcas.nl/voedsel. Voor vragen en opgeven als vrijwilliger kunt u/kunnen jullie terecht bij Sietske Boersma of Feikje Buist.